Diversificarea alimentatiei. Importanta orarului

Diversificarea alimentatiei. Importanta orarului

La cursul de puericultura am fost invatati ca sugarul este alaptat la cerere.
Am ramas cu aceasta invatatura in minte si cand am inceput diverisificarea am continuat sa-mi alaptez copila la cerere si nu intelegeam de ce refuza alimentele noi si de ce mananca putin. Practic, ei nu ii era foame cand venea ora mesei!

Am cerut sfatul medicului pediatru in aceasta privinta si dupa ce i-am povestit cum mananca fetita, m-a luminat, spunandu-mi ca orarul in alimentatie este cheia succesului. Copila mea, inca se trezeste noaptea de minim 2-3 ori pentru laptic si recupereaza noaptea ceea ce nu a putut papa ziua… Asadar medicul nostru ne-a invatat ca trebuie sa papalim la ore fixe, fara nici un fel de alimente intre mese.

Desi eu am avut probleme digestive si am fost sfatuita de medicul gastroenterolog sa mananc la ore fixe, nu m-am gandit nici o clipa ca la fel trebuie sa se intample si in cazul copilului mic…:(
Gustarile intre mese se recomanda a fi oferite (daca este cazul) la 2 ore distanta de mesele principale.

Noi, in prezent (la aproape 9 luni) avem urmatorul program:
– lapte matern la ora 6-7 dimineata
– fructe la ora 10:00
– legume la ora 13:00
– iaurt la ora 17:00
– cereale la ora 20:30
– noaptea lapte matern la cerere.
Personal, nu sunt foarte multumita de iaurt si cereale, dar, momentan sunt printre putinele alimente pe care le mananca fetita mea cu placere, pe langa laptele de migdale care este moment de bucurie pentru ea…:) Laptele de migdale il primeste completare la fructe sau legume.

Share