Despre mine

Cine sunt eu?

Sunt femeie, soție a unui bărbat minunat și mamă a doi copii extraordinari, upgrade-urile noastre absolute în cunoștințe și iubire pură pe care nu i-aș putea lăuda în alt fel.

Profesional, lucrez în multinaționale de mai mult de 10 ani și am urcat ceea ce se cheamă scară ierarhică până în top management. Scara ierarhică în carieră a devenit mai mult un concept nerealist în ultimii ani și tot mai mulți angajați ajung să migreze pe același nivel ierarhic în alte domenii sau își încearcă norocul cu antreprenoriatul. Și in viata personală avem un fel de scară de urmat și, pe măsură ce evoluăm profesional și spiritual, realizăm că pentru lucrurile cele mai de preț din viață, nu trebuie să plătești cu banii pentru care muncești din greu. Mă aflu și eu între cei care au început să caute mai mult ce înseamnă conceptul de “viata de calitate” cu precădere, de când am dobândit rolul extraordinar de mamă.

Astfel, de la îmbunătățirea calității produselor, creșterea indicatorilor de performanță și motivarea echipei in firmele în care am lucrat, am extrapolat eforturile pentru îmbunătățirea permanentă a calității vieții: am citit sute de cărți în ultimii 8 ani despre nutriție optimă, întinerire și păstrarea/creșterea vitalității, despre longevitate, parenting, somnul copiilor, ingrijirea copiilor, psihologia copiilor pe grupe de varsta, in paralel cu carti de management al echipelor, economie, leadership, gestionarea finantelor personale, lecturi motivationale, si bineinteles lecturi pentru si impreuna cu copiii 🙂

Am început să particip la cursuri specifice, care sa imi clarifice aspecte legate de viață pe care nu le învățăm pe parcursul școlar: curs de terapeut nutritionist, curs de terapii naturiste si curs de anatomie (Centrul International de Formare pentru Medicina Complementare/Alternativa), curs de prim ajutor (Crucea Rosie), curs de consilier pentru dezvoltare personala (Psi Focus Center), curs de nutritie si de gatit pentru copii “Child nutrition and cooking 2.0” (online, Stanford University), curs de managementul timpului “Work smarter, not harder. Time Management for Personal & Professional Productivity” ( online, University of California, Irvine), curs de nutritie, sanatate si stil de viata “Nutrition, Health and Lifestyle: Issues and Insights” (online, Vanderbilt University).

Am convingerea că pentru a reuși să evoluezi procesul de învățare este esențial la fel ca și procesul de împărtășire a cunoștințelor cu cei din jur. Am muncit mereu mai mult decat mi s-a cerut si am oferit ajutor neconditionat. Am impins cu vehementa limitele proprii si ale celor din jur si am reusit sa dilat timpul in favoarea mea si a lor. Pentru a face loc în viață la unele lucruri (cum ar fi cititul, participarea la cursuri, conferințe) trebuie sa renunți la altele care devin mai puțin importante. Spre exemplu eu nu mă mai uit la televizor de aproape 7 ani. Avem televizor în casă, îl folosim pentru muzică, să dansăm, sau pentru desene animate pentru copii și câte un meci de fotbal din când în când. Îmi place să scriu despre ceea ce învăț, să dezbat informații și să caut soluții la probleme și pentru că nu găseam timp pentru asta, am găsit convenient să scriu online de pe telefonul mobil, de oriunde.

Am descoperit de mic copil pasiunea pentru cunoastere si am citit cu bucurie fiecare enciclopedie, almanah, ghid, indrumar sau carte de dezvoltare personala pe care am gasit-o in bibliotecile locale. Imi amintesc ca aveam mereu nevoie de fise suplimentare in care sa scrie bibliotecarul cartile imprumutate. Imi placea mirosul si maretia rafturilor pline cu carti. Intram mereu cu entuziasm si convingere ca voi gasi cateva carti extraordinare din listele deschise pe care le purtam cu mine. Cand a aparut internetul imi salvam informatii pe floppy disk-uri cand mergeam la internet cafe. Umblam mereu cu cate un pachet de floppy-uri in rucsac 🙂 Imi faceam clone la site-uri ca sa le pot citi offline pe calculatorul de acasa… Acum avem privilegiul de a avea date mobile si de a accesa informatii instant. Când mă uit în urmă mi se pare incredibil cat a evoluat tehnologia. 🙂 Am trecut de la telegrame, scrisori prin posta si telefon public cu fise, la cel public cu cartela si apoi la telefoane mobile “cu bip”, la viteza 5G, realitate augmentata si realitate virtuala, roboti industriali, machine learning si inteligenta artificiala si sonda cu minispectrometru de masa care a aterizat pe Marte in noiembrie 2018. Extraordinar! Noi traim viitorul din cartile SF din anii ’80 și copiii noștri vor trăi într-o lume pe care noi nu mai putem să anticipam cum va arăta.

Share