Diversificarea. Despre ceaiuri

Diversificarea. Despre ceaiuri

Ceaiurile pentru bebelusi sunt utilizate in ultimele decenii pe post de apa de catre multe mamici. Si noi am crescut cu ceai de fincen si sovarf, arome care imi invaluie amintiri din copilarie.

Acum sunt disponibile intro gama larga, de la pliculete cu prafuri pline de aditivi sau granule instant indulcite cu zahar, la plante simple culese din gradina. In mod cert, singurul pe care il beau este ceaiul din plante uscate natural. Copiilor le-am oferit doar ceai de fincen si ceai de musetel pana la varsta de 3 ani in cantitati neglijabile (mai putin de o cana pe luna de iarna)

Ceaiurile nu sunt interzise in diversificare si, totusi, este de preferat sa se evite consumul lor si sa fie inlocuite de apa simpla.

Sunt plante medicinale care pot fi utilizate usor in alimentatia sugarului diversificat: menta, chimenul faciliteaza digestia. Busuiocul este recunoscut pentru proprietatile antibacteriene si poate fi de asemenea introdus in mancarica.

Am citit mai demult intr-o carte despre imunitate, ca taninul din ceai imbraca moleculele de fier si astfel ii blocheaza absorbtia in organism si, de aici riscul crescut de anemie la copiii care primesc ceai in loc de apa sau in loc de lapte pe perioada noptii. (dr.Joel Fuhrman, cartea Superimunitatea). In plus taninul se transforma in acid tanic in stomac si afecteaza mucoasa stomacala. Japonezii, mari consumatori de ceai sunt campioni la ulcere si cancere de stomac. (cartea: Enzima miracol- dr. Hiromi Shinya)

In final, este vorba de rezistenta unica a fiecarui organism la orice solicitare din exterior si raman la ideea ca tot ce este in exces nu este sanatos. Cred ca nu ar trebui sa se dea unui sugar mai mult de 50-100 ml de ceai pe zi, asa cum spun majoritatea medicilor. Este de retinut ca orice mililitru de ceai sau apa dat unui sugar mic, inseamna acelasi volum de lapte in minus.

Share